Bloğumda vişne soslu irmik tatlısı tarifini paylaşmıştım. Çok hafif ve güzel bir tatlı. Geçen gün yine yapmak istedim. Evde vişne suyu olmadığı için portakalları kullanmayı düşündüm ve portakal soslu yaptım bu kez tatlıyı. Limon nerden çıktı derseniz tatlımız için gerekli olan 2,5 bardak portakal suyunu toplayamadığımdan biraz da limon sıktım :) Görüntüsü, rengi ve tadı çok güzel oldu. Portakalınız yoksa hazır portakal suyu da kullanabilirsiniz.
Vişneli olan versiyonundan farklı olarak sosunu yaparken yine vanilyalı puding kullanıyoruz fakat bu kez vişne suyu yerine portakal suyuyla sosumuzu pişiriyoruz. Geri kalanı diğer tarifle aynı.
Buradan ulaşabilirsiniz;
http://iksmiranneolunca.blogspot.com.tr/2016/06/visne-soslu-irmik-tatls.html
Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder