29 Ağustos 2016 Pazartesi

Erkek Bebeklerde İdrar Yolu Enfeksiyonu

zaman: Ağustos 29, 2016
Bebeklerimiz sağlıklı olduğu müddetçe biz annelere her gün cennet.. Onların bir gülüşü güneş gibi içimizi ısıtır. Ama maalesef her gün güllük gülistanlık geçmiyor. Bebeğimiz hastalanabiliyor, düşüp bir yerlere çarpıp canı yanabiliyor zarar görebiliyor. 

O sabah da bunlardan biriydi.. Oğlum sürekli ağlıyordu. Ne yaptıysam onu susturamadım. Bir baktım ki ateşi çıkmıştı. Altını değiştirirken de sarımsı bir akıntı farkedip zaman kaybetmeden acile götürdüm. Kan ve idrar tahlilleri istendi. İdrar tahlilini verirken de aynı akıntı vardı fakat hemen de kesildi. Evden çıkmadan önce yaptığım yarım fitille ateşi düştü ve tekrar yükselmedi. İdrar tahlili sonuçlarında bu durumun etkileri görülürken kan sonuçlarında bir sıkıntı yoktu. 

Doktorlar bu durumu idrar yolu iltihaplanması olarak yorumladı. Batın ultrasonu yapıldı çok şükür onda da bir sıkıntı çıkmadı. Bir sıkıntı olmadığından emin olabilmemiz için çocuk doktorumuz, idrar tahlilinin birer ay arayla yeniden yaptırılarak temiz sonucunu 5 kez almamız gerektiğini söyledi. Çünkü erkek bebekte idrar yolu iltihaplanması önemli ve hayatı boyunca 1 ya da 2 kez olduğunda normal kabul edilebilen bir durummuş. Aynı şey yaşandığında böbreklere su kaçağı olma ihtimali araştırılması gerekirmiş. 

Fakaaatt.. Başka bir konu için gittiğimiz çocuk cerrahına konudan bahsettiğimizde yaşadığımız şeyin büyük bir ihtimalle idrar yolu iltihabı değil aslında sünnet olmadığı için deri içinde birikenin akıntı şeklinde dışarı atıldığını ve bunun da aynı şikayetleri yaşatacağını söyledi. Bu yolla da anladık ki çocuklarımızın bebekken sünnet edilmesi onların sağlığı açısından daha iyi olabiliyor. 

Dilerim bebeğiniz ve siz bu sıkıntıyı yaşamazsınız. Ancak karşılaşırsanız da bebeğinizin cinsiyeti erkekse ve henüz sünnet olmamışsa bir cerraha uğramanızı tavsiye ederim. 


0 yorum:

Yorum Gönder

 

iksmir anne olunca Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | web hosting