5 Ağustos 2016 Cuma

Red Velvet Cake - Kırmızı Kadife Pasta

zaman: Ağustos 05, 2016
Sevgililer günü yaklaşıyordu. Önemli günlerde özel sofralar hazırlamaya gayret gösteririm. Bu yıl çalışmadığım için ve bebeğim o ay genellikle uyuyor olduğu için zamanım vardı ve özel bir pasta yapmak istedim. Fakat nasıl bir şey yapmalıydım? Sevgililer günü denince aklıma kırmızı renk gelir. Bu yüzden doğum zamanı yaptığımız lohusa şerbetlerinden kalma kırmızı gıda boyasını değerlendirmek için kırmızı kadife kek yapmaya karar verdim. Amerika'da oldukça ünlü olan "red velvet cake"! Hem kırmızı hem kalp şeklinde.. Bir de sofrada yeni aldığım kırmızı supla tabaklar, kırmızı parlak boncuklar, şamdan ve mumlar.. Daha ne olsun? Evet bir de yemek olmalı :) Onu da yaptım tabii.




Malzemeler:
Kek için:
  • 3 bardak un
  • 1,5 çay bardağı sıvı yağ
  • 3 yumurta
  • 1,5 bardak şeker
  • 2 kaşık kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tutam karbonat
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay kaşığı kırmızı gıda boyası
  • 1 tutam tuz
  • 1 kaşık elma sirkesi
  • Keki ıslatmak için süt
Buttermilk için:
  • 1,5 bardak süt
  • 1,5 kaşık elma sirkesi
Krema için:
  • 1 paket vanilyalı pasta kreması
  • 50 gr. tereyağı
  • 1,5 bardak süt
Kek karışımını hazırlamadan önce buttermilk (süt yağı) hazırlanmalı. Ülkemizde satılmadığı için bunu kendimiz yapmalıyız. Satıldığı gibi koyu kıvamlı olmuyor fakat aynı görevi görüyor.
Oda sıcaklığında 1,5 bardak süt ve oda sıcaklığında 1,5 kaşık elma sirkesini bir kasede karıştırıyoruz. 5-10 dakika sonra ayrışarak kullanıma hazır hale geliyor.  Buttermilk ihtiyacınızın miktarı ne kadarsa 1'e 1 ölçüyle hazırlayabilirsiniz. Yani 1 bardak süt kullanırsanız 1 kaşık sirke koyarsınız.

Kek karışımına gelirsek; her zaman olduğu gibi şeker ve yumurtaları beyazlaşana kadar çırpıyoruz. Ardından içine sıvı yağ, buttermilk ve 1 kaşık sirkeyi ekleyerek çırpmaya devam ediyoruz. Son olarak da toz karışımları süzgeçte eleyerek karışıma ekliyoruz ve mikserle değil kaşık ya da spatula yardımıyla karıştırıyoruz. Kek karışımımızı altına yağlı kağıt serdiğimiz 2 kek kalıbına paylaştırıyoruz. Ben tek kalıpta yaptım piştikten sonra da arasına krema sürebilmek için enine ikiye ve sonra da kalp şeklinde kestim. 3 e kesenler de var. Siz de dilediğiniz gibi yapabilirsiniz. Kalp şeklinde kalıbınız varsa onu da kullanabilirsiniz. Kekimizi önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 50 dakika kadar pişiriyoruz. Kürdan testiyle kontrol etmeyi unutmayın. Çünkü fırınların ayarları, süreleri birbirini tutmayabiliyor. Sonuçta o kadar emek verdik ve yanmasını istemeyiz :)

Pasta kremasını hazır paket alıp da yapabilirsiniz. (içine tereyağı ve süt ilave edilmeli) Hazır pasta kreması kullanmak istemiyorsanız 400 gr. labne peyniri, 1,5 kaşık toz krem şanti ve 100 gr. oda sıcaklığında tereyağı çırparak da yapabilirsiniz.

Pişen kekleri gerekli şekilleri verdikten (kestikten) sonra iki tabağa koyup iç taraflarını sütle ıslatıyoruz. Daha sonra kremamızı aralarına sürüp katları üstüste koyuyoruz. Son olarak istediğiniz gibi süsleme yapabilirsiniz. Ben keki kalp şeklinde kestikten sonra kalan kekleri atmadım ve pastamın üzerine ufaladım. Kenarlarını da pasta kremasıyla süsledim. Çok güzel bir görüntüsü oldu. Sevgililer gününün romantik atmosferine uyum sağladı. 

Umarım siz de beğenirsiniz.

Afiyet olsun. 


0 yorum:

Yorum Gönder

 

iksmir anne olunca Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | web hosting