6 Aralık 2016 Salı

Bebek Bakımında Anneler İçin Çanta ve Ayakkabı Seçimi

zaman: Aralık 06, 2016
Bebeği olan bir annenin çanta seçimi konusunu anladık da ayakkabı seçimi de ne oluyor demeyin. Çooook önemli bir konudur bu.

Eğer yanınızda devamlı eşiniz ya da bir yakınınız yoksa, aracınız yoksa, bebeğinizle baş başa yolculuk yaptığınız oluyorsa çanta seçimi kadar ayakkabı seçimi de önemlidir. Küçük bebeği olan biz anneler yaz mevsimindeysek bağcıklı, tokalı sandaletlere özeniriz. Kış ise de çizmelere, bağcıklı botlara... Giyeriz demiyorum özeniriz diyorum. Neden mi? Düşünsenize bebeğinizle çıkacaksınız. Onu kanguruya oturttunuz. Kucağınızda o varken eğilip yukarıda bahsettiğim ayakkabıları giymek ne mümkün?! Diyelim ki ayakkabıları giydikten sonra bebeği alacağız. Öyleyse ayakkabılarla eve girmemiz gerekir ki  bu da sağlıklı bir durum değildir. (kanserojen etkiler) Bebeğinizi bebek arabasına koyup ayakkabınızı giyebilirsiniz tabii. Benim bunu yapmam pek mümkün değil çünkü beyfendi arabasında pek durmaz. Atlamaya kalkar arabasından. Kemerini takarsam da kızıp ağlar. Ki başka bir yazımda toplu taşıma kullandığım için bebek arabasının benim için çok kullanışlı olamadığını söylemiştim.

Dolayısıyla en uygun ayakkabı seçimi bizler için kolayca ayağa geçirilebilecek bağcıksız ve tokasız ayakkabılar, bootieler, sandaletler, babetler olabilir. Terlik demiyorum çünkü yolculuk esnasında ayağımızdan çıkabilir, takılıp düşmemize sebep olabilir.


Çanta konusunda gelince.. 
Ayakkabı kısmındaki hayalimizi gözümüzün önüne getirirsek bizler için en uygun çanta, hiç şüphesiz sırt çantasıdır. Kanguruda bebek, arkada sırt çantası ağırlık olarak birbirini dengeliyor ve sırt, bel ağrıları riskini azaltıyor. Bizler için dengeli bir duruş sağlıyor. Kol çantası taktığımızda çantamız kucağımızdaki bebeğin bacağına, ayağına baskı yapıp onu rahatsız edebiliyor. Çanta aşığı biri olarak bu benim için oldukça zor bir durum. İnat edip kol çantalarımı denediysem de başarılı bir sonuç alamadım. 1 yıldır sürekli sırt çantası takıyorum ve yeni çantalara sadece vitrinlerde bakabiliyorum. 

Bu yazım içinizi karartmasın. O kadar güzel sırt çantası ve ayakkabı modelleri var ki stil sahibi anneler bu durumu da kendi lehlerine çevirebilirler. 



0 yorum:

Yorum Gönder

 

iksmir anne olunca Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | web hosting