20 Şubat 2017 Pazartesi

Portakallı Çikolatalı Pasta

zaman: Şubat 20, 2017
Tam 15 yıldır kuzenimin doğum gününü birlikte kutlayamıyorduk. Ayrı şehirlerde yaşıyorduk ve doğum günü okul dönemine denk geliyordu. Bu yıl bu tarihte bizde olacağını öğrenince çok mutlu oldum ve doğum günü için ona özel bir pasta yapmak istedim. Sonuçta o bir üniversite öğrencisi ve tahmin edersiniz ki daha çok hazır yiyor :) Bu yüzden de hazır alınmayıp ona özel yapılmış bir pastaya daha çok sevineceğini düşündüm. Fakat pastaneyi de aratmamalıydı. Aradım taradım ve bu tarifi buldum. Portakallı tarif seçtim çünkü kuzenim eskiden Antalya'da yaşıyordu ve aklıma hemen portakal geldi. 
Hemen tarifi uyguladım ve..... Aman Allah'ım! Müthiş bir lezzet.. Pastaneden aldığımı sandılar :) Tabii söyledim gerçeği ama anlayacağınız herkes çok beğendi ve dedim ki bu pastayı hemen blogumda paylaşmalıyım! 
Doğum günleri ve diğer özel günler için de tercih edebileceğiniz muhteşem bir pasta! İşte tarifi:



Malzemeler:

Keki için:

4 yumurta
1 bardak toz şeker
3 kaşık sıvı yağ
Yarım çay bardağı sıcak su
1 portakal kabuğu rendesi
Yarım çay bardağı portakal suyu
3 kaşık kakao
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un

Muhallebisi için:

3 bardak süt
3 kaşık un
1,5 çay bardağı toz şeker
1 portakal kabuğu rendesi
3 yumurta
1 paket krema
2 kaşık toz haline getirilmiş fındık ve ya badem tozu (olmasa da olur) 

Keki ıslatmak için:

1 bardak portakal suyu
2 kaşık toz şeker

Üzeri için: 

250 gr. bitter çikolata

Yumurtaların akını ve sarısını ayrı kaplara kırın. Toz şekerin yarısını akına yarısını da sarısına ekleyin. İkisini de ayrı ayrı mikserle çırpın. Yarım çay bardağı portakal suyunun üzerini sıcak su ile doldurup sarısına ilave ederek çırpın. Üzerine portakalı rendeleyin. Yağ, kabartma tozu, vanilya, kakao ve unu da ekleyip spatula yardımıyla hepsini karıştırın. Son olarak çırptığınız akını da ekleyip karıştırın. Kek karışımını kelepçeli kek kalıbına koyarak önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin.  


Benmari usulü erittiğiniz çikolataları bir yağlı kağıt üzerine döküp spatula veya bıçak yardımıyla yayıp inceltin. Rulo şeklinde sarıp buzlukta dondurun. 


Muhallebisi için sütü bir tencereye koyun. Üzerine un ve şekeri ilave edip karıştırın. Portakal kabuğu rendesini ekleyip koyulaşana kadar karıştırın. Yumurta sarısını çırparak muhallebiye ilave edin ve karıştırmaya devam edin. Badem ya da fındık tozunu da ekleyip muhallebi piştikten sonra soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra ayrı bir kapta çırpılarak krem şanti haline getirilmiş kremayı muhallebiye ekleyip çırpın. 


Pişen keki biraz soğuduktan sonra kalıbından çıkarıp enine iki kat olacak şekilde ortadan bölün. 2 kekin de iç kısımlarını portakal suyuyla şekeri karıştırarak ıslatın. 


Isladıktan sonra üzerine muhallebi sürün. Kekin diğer katını da üzerine kapatıp her yerini kalan muhallebiyle kaplayın. 





Dondurulmuş çikolatayı dolaptan çıkarıp uzun olacak şekilde elinizle kırın ve yağlı kağıttan çıkarın. Parçalanan çikolatalarla pasta kenarını ve üzerini kaplayın. 

Servis edinceye kadar pastanızı buzdolabında bekletin.

Afiyet olsun. 





0 yorum:

Yorum Gönder

 

iksmir anne olunca Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | web hosting