12 Mart 2017 Pazar

Doğum Parası Yardımı

zaman: Mart 12, 2017
Bebeğinizle olan bazen zorlu bazen keyifli geçen 9 aylık yolculuğunuz sona erdi ve onu sağlıkla kucağınıza aldınız. Bir sürü masrafı var; kıyafeti, bezi, biberonları, arabası.. Bir yerden az da olsa bir para gelse fena olmazdı.. derken doğum yardımını duydunuz. Aman canım bebeğimin üzerinden para mı alayım diye düşündünüz. Ama bu sizin hakkınız ve aldığınızda bebeğinizin yararına harcayacaksınız. Madem ki diğer ülkelerde her ay yapılan bu yardımlar ülkemizde bir kerelik; öyleyse hakkınızı kullanmalı ve doğum yardımını almalısınız. 

Peki doğum yardımı ödeneği ne kadar ve nasıl başvuru yapılacak? 



Doğum yardımı;
1. çocuk için 300 
2. çocuk için 400
3. çocuk için 600 lira değerinde. 


Doğum yardımı alacak annelerin; Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlükleri Sosyal Hizmet Merkezleri'ne aşağıda linki bulunan Doğum Yardımı Başvuru Dilekçesi'ni doldurarak başvuruda bulunmaları gerekmekte. 

http://sosyalyardimlar.aile.gov.tr/data/56c6c0fb369dc54604649b10/Dogum%20Yardimi%20Basvuru%20Formu.pdf

Sosyal Hizmet Merkezleri'ni nereden mi buluruz? Eğer İstanbul'da yaşıyorsanız aşağıdaki linkten faydalanarak yaşadığınız ilçe hangi Hizmet Binası'na bağlıysa oraya başvurmalısınız. Ancak bu linkten bakıp gitmeden önce telefonla teyit etmeniz daha faydalı olacaktır. 

https://istanbul.aile.gov.tr/duyurular/sosyal-hizmet-merkezlerimiz-iletisim-bilgileri

Doğum yardımı başvuruda bulunduktan sonraki ay içerisinde PTT'ye anne adına yatar. Dolayısıyla parayı sadece anne PTT şubelerinden birine giderek alabilir.


0 yorum:

Yorum Gönder

 

iksmir anne olunca Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | web hosting