Malzemeler:
- 3 yumurta
- 1,5 bardak toz şeker
- 1,5 bardak süt
- 2,5 bardak un
- 3/4 bardak sıvı yağ
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 limon kabuğu rendesi
Muhallebisi için:
- Yarım bardak toz şeker
- 1 bardak süt
- 1 kaşık nişasta
- 1-2 kaşık tereyağı
- 1 paket vanilya
- Kakao (üzerine serpmek için)
Toz şeker ve yumurta beyazlaşana kadar mikserle çırpılır. Diğer malzemeler eklenerek spatula yardımıyla karıştırılır. Kekinizin kabarması için toz olan malzemeleri (un, kabartma tozu, vanilya) süzgeçten geçirilerek eklenmesine özen gösteriniz. Kek karışımı hazırlandıktan sonra yağlanan kek kalıbına dökülür ve önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında pişirilir. (kürdan testi sonucu kuru olana kadar)
Diğer yandan ocakta diğer malzemeler muhallebi kıvamına ulaşana kadar pişirilir, pişmiş ve kalıptan çıkarılmış olan kekin üzerine dökülür. Sosu döktükten sonra çay süzgecine biraz kakao dökülerek kekin üzerine serpilir. Kakao yerine çerezle de süsleme yapılabilir. Biliyorsunuz ki süsleme görecelidir.
Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder